Yangın Merdiveni Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve sundurma kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Panik pas yardımıyla bağırsakerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca bapnın eni süresince uzanan bu kilidi aşağı selim iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok zorlamasız ve hızlı bir şekilde acil çıkış strüktürlabilir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü amerikan bar evgin manzara anında kapının olabilir olan en azca hin kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Duman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın çabucak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Bu baplar dışarıya dosdoğru ve kolayca açılabilen örgüya sahiptir.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar haricen açılamaz. Bu pozisyon arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı üzere şeyler yaşayabilmeleridir.

Temel özelliği yangına dayanıklılık olan yangın kapıları, çok güçlü sıcaklıktaki yangınlara müsteniden insanoğluın emniyetli bir şekilde kaçmalarını katkısızlar ve herhangi bir yangın takkadak binadan tam çıkış ciğerin kullanılması gerekir.

Ancak süflidaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda birlik yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması ıztırari olarak kabul edilmektedir.

Binalarda belli standartlarda ülke alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 temellığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın Merdiveni Kapısı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya yangın kapısı Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir kondisyon takkadak insanoğluın sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen hariçya sağlıklı açılmaktadır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve mimarinıza %100 düzen katkısızlayacak Yangın Çıkış Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle iye tamamlanmak; dayanıklı, bedii kapılara en akla yatkın fiyatlarla ehil olmak yürekin İletişim irtibatsına tıklayarak personellerimizden anlık malumat alabilirsiniz.

Yangın bapsı fiyatları fevkda adetlan tüm değfiilkenlere rabıtalı olarak farklı şekilde bileğerlendirilmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini muvafık görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli esaslı kriterler bölüm önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle namuslu bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page